Vår klimatsmarta resa

“Vi gör så lite avtryck på miljön som möjligt”

Kör Eco Trafikskola öppnades i Linköping maj 2016 av Johanna Edelönn och Bo Andersson. Vårt koncept bygger på en klimatsmart och hållbar utbildning. Vi vill vara förebilder och att kunden ska uppmärksamma en klimatsmart idé. I juni 2022 slog vi upp portarna för Kör Eco Trafikskola i Åtvidaberg. Samma klimatsmarta idé och varma känsla men i en annan stad.

Vi på Kör Eco Trafikskola erbjuder utbildningar inom personbil, introduktionsutbildning för privat övningskörning, riskutbildning 1 och 2 för B-behörighet, mopedkörkort och personbil med tungt släp. Vi erbjuder också utbildning inom EcoDriving för privatpersoner och näringsliv. Du kan ta reda på vilka behörigheter vi har i vilken stad genom att välja en stad i webbläsaren.

Ägarna av Kör Eco Johanna Edelönn och Bo Andersson

Vi utbildar i Skoda Octavia,Kamiq och Enyaq– miljöfordon som vi tankar med Biogas och EL. Företagets koldioxidutsläpp klimatkompenserad genom ett avtal med Vi-Skogen, en svensk biståndsorganisation som planterar träd i Afrika. För varje körkortstagare planterar vi även ett träd. Vi-skogens vision är en hållbar miljö som gör det möjligt för människor i fattigdom att förbättra sina liv.

Utöver klimatkompensering använder vi Kör Eco trafikskola enbart begagnad och återvunnen kontorsinredning och elektronik med ambition att minska slöseriet i företaget. Vårt miljötänk symboliseras av en rik växtinredning och elen i verksamheten är närproducerad och kommer uteslutande från förnybara energikällor.

Kör Eco trafikskolas vision går hand i hand med kommunernas miljömål som innebär att bli koldioxidneutralt till år 2025. Vår uppfattning är att alla förare kan bli mer medvetna om sin sparsamma körning och minska användningen av bilen. Vi gör skillnad på Kör Eco Trafikskola och vi vill hjälpa dig att gå i rätt riktning. Tillsammans kan vi göra klimatsmarta val och göra skillnad på riktigt.