Teori

Här kan du läsa all information hur du kan läsa in dig på den teoretiska delen på väg till ditt körkort.

När du blir elev hos oss på Kör Eco får du tillgång till appen elevcentralen. Där får du tillgång till att boka lektioner, följa din utbildning och betala dina lektioner. Du läser teorin i appen Körkortsboken som är den officiella appen från (STR) Sveriges Trafikutbildares Riksförbund. Utöver studier på egen hand med hjälp av böcker eller digitalt material så erbjuder vi på Kör Eco ett brett utbud av andra sätt att lära sig på.

Det finns olika sätt att delta på lärarledda teorilektioner på Kör Eco trafikskola i Linköping. Du kan välja mellan teorilektioner 1-4 eller intensivteori uppdelat på 3 förmiddagar. Digitala teorilektioner sker via läromedlet Zoom.

Teorilektioner

Vi erbjuder fyra olika teorilektioner som ligger eftermiddagar kl 16.30-18.30, två pass i veckan. Under aktuella kurser eller i din app kan du hitta närmsta kurs.

  • Lektion 1:  Här går vi  alla reglerna som vi möter i mindre samhälle. Reglerna runt oskyddade trafikanter. Vi går även genom vägmärken, rangordningen i trafiken och det finns alltid tid för att deltagarna ska ställa frågor och ha diskussioner.
  • Lektion 2: Denna lektion går vi in på djupet på den avancerade stadstrafiken som körfältsval, cirkulationsplats. Vi lär oss även reglerna runt stanna och parkera samt last och släp för behörighet B, personbil.
  • Lektion 3: Vi fortsätter med bilens funktioner, försäkring och besiktning. Vi avslutar sedan körning i hög fart på landsvägen och motorväg. Vi lär oss att räkna på stoppsträckor.
  • Lektion 4: På den här lektionen går vi igenom halka, däck, risker med vilt, fordonskännedom samt hur bilen påverkar miljön. Vi går också igenom hur teoriprov och körprov går till samt kravnivå för att bli godkänd.

Intensivteori

Det finns även intensivteori där vi går genom all teori under mer intensiva tillfällen. Teoripassen är uppdelade på 3,5 timmars per pass som ligger vanligtvis under förmiddagar. Passar elever som vill komma igång med sina studier eller kanske vill stämma av hur man ligger till i sin kunskap. Vi försöker variera oss i utbildningen så eleven kan tillgodogöra så mycket kunskap som möjligt. Förutom den vanliga föreläsningen arbetar vi med arbetsblad, grupparbeten, filmer och öppna dialoger finns alltid med. Vi bjuder alltid på ordentlig fika så man har energin uppe under hela dagen.

Glöm inte att anmäla er i god tid.

Anpassad teorihjälp

Vi på Kör Eco trafikskola i Linköping erbjuder anpassad teori där vi tillsammans med eleven planerar in ett upplägg som passar just dig. Vi sitter avskilt och använder olika hjälpmedel för att öka inlärningen och skapa en djupare förståelse. Vi kan erbjuda anpassat material, exempelvis ljudstöd eller olika språk i skriftligt material. Vill du boka anpassad teorihjälp, hör av dig så berättar vi mer.

Elever samlade i teorisalen som lyssnar på utbildare

Funktion och kontroll

Detta är en grupplektion upp till 8 personer. Man gör en fullständig säkerhetskontroll av bilen och tillsammans svarar man och diskuterar saker som rör bilen och dess funktioner. Lektionen ger god förståelse för bilen och dess funktioner och förkunskaper samt förbereder eleven inför förarprovet på Trafikverket.

Två personer står med motorhuv öppen och ser över bilen

Vill ni veta mer?

Vi på Kör Eco har en lång erfarenhet och anpassar utbildningen efter varje individ. Vi är engagerade och vill alltid nå den bästa utbildningen till dig som elev. Hör av dig om du funderar över något, vi finns för er!