Personbil

Resan mot ditt klimatsmarta körkort börjar här

B-körkort

Här finner du all information du behöver veta om du vill ta B-körkort. Läs igenom resan till körkort eller använd snabbknapparna för att komma till det du söker. Kontakta oss gärna om du har funderingar!

Resan till ditt B-körkort

1

Körkortstillstånd

För att få övningsköra privat eller på trafikskola behöver du ha ett giltigt körkortstillstånd. Ansökan om körkortstillstånd måste kompletteras med ett syntest och det gör du enklast genom drop in hos oss på Kör Eco trafikskolan.

2

Övningskörning privat

Har du möjlighet att övningsköra privat behöver du och din handledare gå en introduktionskurs som ger dig informativ kunskap som hjälper er framåt i er utbildning.

3

På trafikskolan

Vi hjälper dig gärna med ditt körkort! Besök eller ring oss så kan vi tillsammans planera hur just din väg till körkort kan se ut. Vi gör en kostnadsfri inskrivning där vi behöver legitimation och grundläggande kontaktuppgifter. Sedan hjälper vi dig igång med vår app där du själv kan sköta dina bokningar, följa din utveckling i bilen och studera teori.

4

Våra lektioner i bil

Vi erbjuder tre olika lektioner i bilen:

 • Lektion 40 minuter
 • Dubbellektion 80 minuter
 • Grupplektion 120 minuter

5

Våra övningsbilar

Hos oss kör man antingen manuellt växlade Skoda Kamiq eller automat där vi erbjuder Skoda Octavia. Alla våra personbilar körs uteslutande på biogas.

6

Teori

Vi erbjuder teorilektioner, intensivteori samt anpassad teori. Man kan antingen med hjälp av fysiska böcker eller digitala läsa in sin kunskap. Parallellt med detta testar man sina kunskaper med körkortsfrågor i sin app eller på sin dator.

7

Riskutbildning 1 / Riskettan

Riskutbildning 1 även kallad Riskettan är en obligatorisk teoretisk utbildning när man tar sitt körkort för personbil. Kursen ger eleven kunskap och insikt om hur alkohol, droger och trötthet påverkar sin förmåga som förare samt hur man påverkas av attityder och beteenden. Utbildningen sker i grupp med maximalt 16 deltagare per tillfälle och kursen är tre timmar, exklusive raster. För att bli godkänd måste du som elev aktivt delta i de diskussioner och övningar som ingår i kursen.

8

Riskutbildning 2 / Halkan

Halkan är en obligatorisk praktisk utbildning när du ska ta ditt körkort för personbil. Som elev får man uppleva riskfyllda trafiksituationer i en trygg miljö. Man utgår från trafikskolan i Linköping för att åka till halkbanan. Halkan planeras in tillsammans med din utbildare på Kör Eco.

9

Förarprov på Trafikverket

För personbil krävs både kunskapsprov och körprov. Du måste vara 18 år och godkänd i riskutbildning 1 och 2 för att få utföra proven. Du och din utbildare på Kör Eco trafikskola planerar och bokar förarproven tillsammans. Det är enbart elever på Kör Eco trafikskola som får låna övningsbilen till körprovet, i annat fall hyr man bil av Trafikverket. Du måste alltid genomföra kunskapsprovet först och sedan körprovet. Proven ska vara godkända inom 4 månaders period. Kunskapsprovet genomförs på Trafikverket och du ska vara på plats för fotografering 30 minuter innan provet börjar. Körprovet tar normalt 45 minuter och består av en säkerhetskontroll, manöverprov och körning i och utanför tätort. För att få boka prov via Kör Eco måste elever godkänna ett avtal mellan dig som kund och Kör Eco trafikskola.

Planeringsmöte

Går du i körkortstankar? Boka in dig på ett startmöte med någon av våra administratörer och få all nyttig information som du kan behöva inför din resa mot körkortet. Mötet är helt kostnadsfritt och kan genomföras på plats hos oss eller digitalt via Zoom. Vi anpassar mötet efter dina önskemål och hjälper till med planeringen inför din kommande utbildning.

Kontakta oss via kontaktformuläret så återkommer vi för att boka en tid!

Våra fordon

Vi erbjuder manuellt växlade Skoda Kamiq eller automat där vi erbjuder Skoda Octavia. Alla våra personbilar körs uteslutande på biogas.

Vit audi står på gatan
Insidan av en Audi A3
Växelspak Audi A3

Priser

Här ser du i huvudsak de priser som berör B-körkort. Saknar du något kan du gå direkt till vår prissida där du har fler priser.

Personbil

I bilen

 • 1 lektion 670kr á 40 min

 • 1 dubbellektion 1340kr á 80 min

 • 10 lektioner 6500 kr (rabatt 200kr)

 • 14 lektioner 9100 kr (rabatt 280kr)

 • 20 lektioner 12 800 kr (rabatt 600kr)

 • Halkan 2600kr

 • Lån av bil vid körprov 1200kr

Personbil

Teori

 • Intensivteori 1500kr

 • Teorilektioner 1200kr

 • Anpassad teorihjälp 80 minuter 800kr

 • Bokpaket- beställningsvara så pris kan variera

 • Digitala tester obegränsat antal 700kr

 • Riskettan 1000kr

 • Risk Edcuation instructions in english 1100kr

 • Introduktionsutbildning 650/per person

Körkortslån från CSN

Den som är arbetslös och/eller är 19-20 år och har en gymnasieexamen kan låna pengar från CSN för att kunna ta B-körkort. Många arbetsgivare kräver i dag att den som söker jobb ska ha körkort, så med körkort kan det vara lättare att få ett jobb.

Körkortslånet är ett lån för dig som är arbetslös och mellan 18 och 47 år. Du kan få låna pengar från CSN för att kunna ta ett svenskt körkort med behörighet B, det vill säga för personbil och lätt lastbil. Du kan få låna högst 15 000 kronor. Det du lånar ska du sedan betala tillbaka, och det behöver du göra även om du inte får körkort.

Vårt upplägg när du finansierar körkortet via CSN

 • Du skall först själv ansöka och få ett lånelöfte från CSN innan vi kan hjälpa dig vidare. Sedan kommer du in till oss så vi kan rapportera in dig till CSN att du väljer utbildningen hos oss.
 • Sedan kommer du in till oss så vi kan rapportera in dig till CSN att du väljer utbildningen hos oss.Ingen garanti till körkort
  Det är dock aldrig någon garanti till körkort eller ens uppkörning via trafikskolan för dessa pengar, utan du kan komma att behöva komplettera med fler lektioner som du måste finansiera på annat vis. Lånet är tänkt som ett bidrag till en körkortsutbildning. Våra förslag ovan innefattar inte lån av bil vid eventuellt prov eller provavgifter till Trafikverket.

Vill du körträna?

Har du svårigheter i din körning som hindrar dig i din vardag? Eller behöver du lära dig köra manuell bil efter lång tid med automat? Det kan finnas många olika anledningar till att man har ett körkort idag men vill ta lektioner hos oss. Detta kallar vi körträning. En lektion är 80 minuter lång och kostar 1260 kr. Hör av dig så lägger vi upp en skräddarsydd plan för dig och dina behov.

Kontakta oss