AM körkort

Moped

Resan till ditt klimatsmarta körkort börjar här

Kursen

Gå vidare till kontakta oss för att komma till intresseformuläret & aktuella kurser.

Resan till körkort

1

Körkortstillstånd

För att få övningsköra privat eller på trafikskola behöver du ha ett giltigt körkortstillstånd. Ansökan om körkortstillstånd måste kompletteras med ett syntest och det gör du enklast genom drop in hos oss på Kör Eco trafikskolan.

2

På trafikskolan

Vi hjälper dig gärna med ditt körkort! För att ta ett mopedkörkort (AM/klass 1) måste eleven vara minst 15 år, men får börja övningsköra redan när eleven är 14 år och 9 månader. På kontoret hjälper vi till att skriva in dig. Inskrivningen är kostnadsfri, men kom ihåg att ta med dig legitimation och besök oss i sällskap av en målsman. I samband med inskrivningen läser man igenom och godkänner våra avtalsvillkor. Vi hjälper dig sedan igång med vår app där du kan se dina bokningar, både inbokad teori och dina körtillfällen. Vi ger dig också det material som behövs för att du ska kunna studera din teori samt göra dina tester.

3

Teori utbildningen

Kursen för att ta ditt körkort består av 8 timmar teori exklusive raster. Passen genomförs fysiskt på plats och är uppdelade på 3 tillfällen som är 3 timmar långa (inkl. 20 min rast) eller 2 halvdagar 4,5 timmar (inkl. 30 minuter rast). Man planerar den praktiska körningen i anslutning till teorikursen.

4

Körgård

Körgård är manöverkörning som innehåller broms och balansövningar. Körgården är 2 timmar lång, ger också eleven möjlighet att prova på att skjutsa varandra samt börja arbeta med grundläggande trafikregler. Manöverkörning hålls på Bråvalla halkbana i Norrköping.

5

Körning i stadstrafik och på landsväg

Lektionerna är uppdelade på 2 tillfällen á 60 minuter vardera. Under dessa tillfällen övar eleven först på körning i stad sedan på landsväg. Efter att lektionerna är avklarade har eleven gjort all praktiskt körning som behövs inför teoriprovet.

6

Förarprov på Trafikverket

För mopedkort krävs det ett kunskapsprov. När du är klar med din körning och din teori är uppe i tillräcklig nivå (minst 4 godkända tester) kommer vi att rapportera dig till Transportstyrelsen, och du kan efter det genomföra ditt teoriprov. Ditt teoriprov bokas via Trafikskolan.

Aktuell kurs

LINKÖPING – sista kursen för säsongen. Vi återkommer inför 2024!

Våra fordon

Eleven kommer genomföra hela sin praktiska utbildning på el-mopeder, helt Co2 neutralt och utan utsläpp. Vi laddar våra elmopeder med grön närproducerat el. Mopederna är av märket NUI. https://www.niu.com/en/ Alla körlektioner utgår från trafikskolan där vi tillhandahåller hjälm och skyddsutrustning. Läraren kommunicerar via COM-radio från egen moped

Vit elmoped med vår logga och löv från märket NIU

Priser

Här hittar du i huvudsak de priset som berör ditt AM-kort. Saknar du något kan du gå direkt till vår prissida där du har fler priser.

MOPEDUTBILDNING

AM / Klass 1

  • Teoriutbildning 8 timmar (1350kr)

  • Digitala boken & tester (1400kr)

  • Körgård (1900kr)

  • Körlektioner (1800kr)

  • Syntest (100kr)

PRIS 6050 kr (RABATT 500KR)

Kontakta oss