AM körkort

Moped

Resan till ditt klimatsmarta körkort börjar här

Kursen

Gå vidare till kontakta oss för att komma till intresseformuläret & aktuella kurser.

Resan till körkort

1

Körkortstillstånd

För att få övningsköra privat eller på trafikskola behöver du ha ett giltigt körkortstillstånd. Ansökan om körkortstillstånd måste kompletteras med ett syntest och det gör du enklast genom drop in hos oss på Kör Eco trafikskolan.

2

På trafikskolan

Vi hjälper dig gärna med ditt körkort! För att ta ett mopedkörkort (AM/klass 1) måste eleven vara minst 15 år, men får börja övningsköra redan när eleven är 14 år och 9 månader. På kontoret hjälper vi till att skriva in dig. Inskrivningen är kostnadsfri, men kom ihåg att ta med dig legitimation och besök oss i sällskap av en målsman. I samband med inskrivningen läser man igenom och godkänner våra avtalsvillkor. Vi hjälper dig sedan igång med vår app där du kan se dina bokningar, både inbokad teori och dina körtillfällen. Vi ger dig också det material som behövs för att du ska kunna studera din teori samt göra dina tester.

3

Teori utbildningen

Kursen för att ta ditt körkort består av 8 timmar teori exklusive raster. Passen genomförs fysiskt på plats och är uppdelade på 1-3 tillfällen beroende vilken kurs du bokar in dig på, se aktuellt kursdatum. Man planerar den praktiska körningen i anslutning till teorikursen.

4

Körgård

Körgård är manöverkörning som innehåller broms och balansövningar. Körgården är 2 timmar lång, ger också eleven möjlighet att prova på att skjutsa varandra samt börja arbeta med grundläggande trafikregler. Manöverkörning hålls på Bråvalla halkbana i Norrköping.

5

Körning i stadstrafik och på landsväg

Lektionerna är uppdelade på 2 tillfällen á 60 minuter vardera. Under dessa tillfällen övar eleven först på körning i stad sedan på landsväg. Efter att lektionerna är avklarade har eleven gjort all praktiskt körning som behövs inför teoriprovet.

6

Förarprov på Trafikverket

För AM körkort krävs det ett bara kunskapsprov. Vi bedömer när din körning är godkänd. När körning och teorin är genomförd och klar, rapportera vi en godkänd utbildning till Transportstyrelsen. Efter det kan du genomföra ditt kunskapsprov. Provet kan vi hjälpa dig att boka eller kan det bokas på Trafikverkets sida.

Aktuell kurs

LINKÖPING – Nya datum för 2024 ute nu!

Välkommen med en anmälan.

Våra fordon

Eleven kommer genomföra hela sin praktiska utbildning på el-mopeder, helt Co2 neutralt och utan utsläpp. Vi laddar våra elmopeder med grön närproducerat el. Mopederna är av märket NUI. https://www.niu.com/en/ Alla körlektioner utgår från trafikskolan där vi tillhandahåller hjälm och skyddsutrustning. Läraren kommunicerar via COM-radio från egen moped

Vit elmoped med vår logga och löv från märket NIU

Priser

Här hittar du i huvudsak de priset som berör ditt AM-kort. Saknar du något kan du gå direkt till vår prissida där du har fler priser.

JUST NU! Boka tidig rabatt, 5800kr. Bokning av någon av kursdatumen och betalning sker under januari.

MOPEDUTBILDNING

AM / Klass 1

  • Teoriutbildning 8 timmar

  • Körgård

  • Körlektioner

  • Syntest

PRIS 6150kr