Teori

Här kan du läsa all information hur du kan läsa in dig på den teoretiska delen på väg till ditt körkort.

När du blir elev hos oss på Kör Eco får du tillgång till en app Körkort Nu – med elevcentralen. Du får en länk skickad från oss där du skapar ett lösenord. Där får du tillgång till att boka lektioner, följa din utbildning i ditt utbildningskort och studera körkortsfrågor. Utöver studier på egen hand med hjälp av böcker eller digitalt material så erbjuder vi på Kör Eco ett brett utbud av andra sätt att lära sig på.

Teorilektioner

Vi erbjuder teorilektioner uppdelade på fem tillfällen som ligger måndagar mellan kl. 16.15 – 18.00. Under aktuella kurser eller i din app kan du hitta närmsta kurs. Digitalt via läromedlet Zoom.

  • Startmöte: Här får eleven lära sig hur man bokar/avbokar körlektion, betalning, öppettider, elevcentralen, hur man pluggar teori på bästa sätt, vilka krav skolan ställer på eleven för att man ska få genomföra sina prov samt hur de kan förbereda sig inför sina körlektioner på bästa sätt.
  • Lektion 2: Människan i trafiken samt naturlagar (stoppsträcka). Denna kväll pratar vi om hur människan fungerar i trafiken på olika sätt, vilka brister vi har som förare, vi pratar om sannolikhetsinlärning och imitationsinlärning, selektiv varseblivning. Vi avslutar kvällen med att gå igenom stoppsträcka.
  • Lektion 3: Miljö och bilen. Denna kväll går vi igenom hur bilkörning påverkar miljön samt sparsam körning. Andra halvan av kvällen är det fokus på bilen t ex bilens kontrollampor, besiktning, last.
  • Lektion 4: Regler och anvisningar. Detta tillfälle är det mycket fokus på olika typer av väjningsregler, hur man ska placera sig innan sväng i korsning, skyltar, stanna och parkering av bilen
  • Lektion 5: Regler, omkörning, järnvägskorsning, mindre landsväg, landsväg. Denna kväll börjar med att vi fortsätter med regler, regelpyramiden, sedan går vi in på omkörning, järnvägskorsning, fortsätter med mindre landsväg och avslutar med landsväg. Vad man ska tänka på vid oskyddad vänstersväng, påfart- och avfart landsväg.

Anpassad teorihjälp

Vi på Kör Eco trafikskola i Motala erbjuder anpassad teori där vi tillsammans med eleven planerar in ett upplägg som passar just dig. Vi sitter avskilt och använder olika hjälpmedel för att öka inlärningen och skapa en djupare förståelse. Vi kan erbjuda anpassat material, exempelvis ljudstöd eller olika språk i skriftligt material. Vill du boka anpassad teorihjälp, hör av dig så berättar vi mer.

Elever samlade i teorisalen som lyssnar på utbildare

Vill ni veta mer?

Vi på Kör Eco har en lång erfarenhet och anpassar utbildningen efter varje individ. Vi är engagerade och vill alltid nå den bästa utbildningen till dig som elev. Hör av dig om du funderar över något, vi finns för er!